Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με τη μορφή μάλιστα του κατεπείγοντος, την Κυριακή 28 Απριλίου αποτελεί την τελευταία επίθεση στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια εκπαίδευση, την κοινωνία. Η αύξηση του ωραρίου, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις των ολικά υπεράριθμων, οι μειωμένες αποδοχές σε περίπτωση μη συμπλήρωσης ωραρίου για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (κάτι που αργά η γρήγορα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα), η απαγόρευση της έφεσης στις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων – που θα δώσουν στο φαινόμενο της αργίας μορφή χιονοστιβάδας -  έρχονται να αποτελειώσουν ότι άφησαν τα νέα πειθαρχικά μέτρα, το ενιαίο μισθολόγιο, η υποχρηματοδότηση, οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι συμπτύξεις τμημάτων, οι μηδενικοί διορισμοί και οι μηδαμινές προσλήψεις αναπληρωτών. Τα νέα μέτρα σηματοδοτούν

·         την πλήρη εξαφάνιση τουλάχιστον 10.000 αναπληρωτών που οδηγούνται στην ανεργία
·         την απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων
·         την υποχρεωτική μετακίνηση για όλους όσους βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και για όσους χάσουν την οργανική τους οπουδήποτε στην επικράτεια.
·         τη διαθεσιμότητα και τελικά την απόλυση για όσους υπεράριθμους δεν βρεθεί οργανική θέση

Συνάδελφοι, όσες φορές γυρίσαμε το μάγουλο,
 το επόμενο χαστούκι ήταν ακόμα πιο δυνατό!
Ας υψώσουμε το ανάστημά μας και ας αγωνιστούμε για τη δουλειά μας, τα εργασιακά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, τα σχολεία μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειές μας.

Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσει τον κλάδο στην πρώτη γραμμή της μάχης, καλώντας αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα Γ.Σ.  προέδρων- με εισήγηση για απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και συντονίζοντας τη δράση μας με τις άλλες ομοσπονδίες του δημοσίου.

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ…

  Ο Πρόεδρος                                                                                           Η  Γ. Γραμματέας 
   Μαστροκώστας Κώστας                                       Πανοπούλου Φωτεινή                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου