Πέμπτη 5 Απριλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ψήφισμα Συμπαράστασης στους διωκόμενους απεργούς της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ,  με το ψήφισμα αυτό  δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 15 απεργούς που διώκονται δικαστικά από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Καραμπά για την συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της 7ης Φλεβάρη.
Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την ενέργεια του Αντιπεριφερειάρχη να σύρει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που άσκησαν  το βασικό δικαίωμά τους συμμετέχοντας  στην πανεργατική κινητοποίηση. Τέτοιες μεθοδεύσεις και μάλιστα από αιρετούς θυμίζουν άλλες εποχές και δείχνουν ότι ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ. Την ώρα που καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ με τις εντολές της τρόικας γυρνάνε τη χώρα δεκαετίες πίσω, την ώρα που πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε και να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη αυτή επίθεση είναι πρόκληση να υπάρχει τέτοια στάση και μάλιστα από αιρετό της αυτοδιοίκησης.
Καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει αμέσως τη δίωξη.
 Καλούμε όλους τους άλλους εργαζόμενους του νομού να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους απεργούς καταδικάζοντας την αντιδημοκρατική και παράνομη ενέργεια του Αντιπεριφερειάρχη. 

Καρπενήσι 9 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου