Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αιφνίδια κατάθεση της τροπολογία για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού,σε άσχετο μάλιστα νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης,  δείχνει για ακόμα μία φορά ότι οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμούς που επιβάλλουν από εμάς αυξημένα αντανακλαστικά. Η σπουδή του «υπηρεσιακού» Κου Μπαμπινιώτη αποδεικνύει ότι το φιλοεκπαιδευτικό προφίλ που επιχείρησε να χτίσει με τις δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα ήταν ένα προπέτασμα καπνού για την εκδήλωση μίας ακόμα επίθεσης εναντίον του κλάδου. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει χρόνος ούτε για ενδοσκόπηση ούτε για δεύτερες σκέψεις: Πρέπει να ετοιμαστούμε για ένα αγώνα δίχως αύριο με την αξιοποίηση κάθε όπλου που διαθέτουμε στη φαρέτρα μας. Γιατί αν περάσει η αξιολόγηση θα οδηγήσει, όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις, σε κλείσιμο σχολείων και σε απολύσεις. κοινοποιούμε τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕκαι καλούμε σε επαγρύπνηση προκειμένου να παρθούν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα αγωνιστικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των μεθοδεύσεων του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε τροπολογία την οποία κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και ψηφίζεται την Πέμπτη 5/4/2012, αναφέρονται τα εξής:
«…Η θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποτελεί ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής επεξεργασίας … με την προτεινόμενη ρύθμιση χορηγείται επιπλέον εύλογος χρόνος στο αρμόδιο Υπουργείο για να ολοκληρώσει το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».
Παρακάτω στο σχέδιο νόμου αναφέρεται:
 «…Το προεδρικό διάταγμα (για την αξιολόγηση) εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011».
Τον Ιούνιο, λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα της φοροληστείας, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, θα κατατεθεί και η αξιολόγηση των απολύσεων και της σφαγής. Είτε αποτελέσει ξεχωριστή διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, είτε ενσωματωθεί με αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, η ουσία δεν αλλάζει.
Η Κυβέρνηση και με την τροπολογία αυτή, δεσμεύεται απέναντι στην Τρόικα να υλοποιηθεί, μετά τις εκλογές, ο στόχος των 15 χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2012.
Απαιτούμε:
  • Να καταργηθεί ο Νόμος 4024/2011 για το Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο
  • Να αποσυρθεί το Σχέδιο Π.Δ. για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας
  • Να αποσυρθεί η τροπολογία του Υπ. Παιδείας που προβλέπει έκδοση Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Ο κλάδος μας θα αντιδράσει δυναμικά στα μέτρα σφαγής των εκπαιδευτικών που προωθούνται και μέσω της αξιολόγησης (απολύσεις κ.λπ.).
Προχωρούμε άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου μετά τις διακοπές του Πάσχα για την οργάνωση κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 5/4 στις 18.00 έξω από τη Βουλή

 
Καρπενήσι 5 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου