Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΙΟΥΛΙΩΝΗ



Καρπενήσι 23 Μαΐου  2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗ!

            O δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία  «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», έχει τεθεί σε αργία και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης και μάλιστα με τη ρετσινιά του «επίορκου». Το «έγκλημα» του συνάδελφου Γκουλιώνη είναι ότι συμμετείχε, μαζί με χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα, στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα που πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε και ΔΝΤ. Εκεί συνελήφθη εντελώς αναίτια και άδικα, παραπέμφθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί να κριθεί στις 24/10/2013 και πάλι στο Εφετείο Λάρισας, όπου θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όποια ψευδής κατηγορία και ποινή θα καταπέσουν.
            Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας θεωρεί την ποινή που επιβλήθηκε στο συνάδελφο από την υπηρεσία, δίωξη για τα κοινωνικά και πολιτικά του φρονήματα, που μας γυρίζει πολύ πίσω, σε εποχές αλήστου μνήμης. Η πρόσφατη, μάλιστα, προληπτική επίταξη του κλάδου μας, αποδεικνύει ότι ακολουθούν διώξεις ακόμη και για «ανάρμοστη σκέψη». Θεωρεί, επίσης, ότι η υπόθεση του συναδέλφου πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος, στη βάση της υπεράσπισης των στοιχειωδών δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων κάθε εργαζόμενου, σε μία εποχή που τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και η κυβέρνηση τα καταπατούν καθημερινά.
            Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο διωκόμενο συνάδελφο, ζητάμε την ανάκληση κάθε ποινής και δίωξης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και καλούμε τα Δ.Σ. των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να οργανώσουν την πάλη μας για την υπεράσπιση του συγκεκριμένου, όπως και κάθε συναδέλφου που βρίσκεται και θα βρεθεί στην ίδια θέση. Η πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ μας αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία με την οποιαδήποτε απόλυση προκύψει είτε από τη συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση είτε από την υλοποίηση των νέων μέτρων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΚΟΡΚΩΝ»
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

                           Ο Πρόεδρος                                                                                     Η  Γ. Γραμματέας 
            Μαστροκώστας Κώστας                                                                        Πανοπούλου Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου