Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Καρπενήσι 17 Οκτωβρίου 2012


Την ώρα που το άθλιο επικοινωνιακό σόου της «διαπραγμάτευσης» ανάμεσα στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού φτάνει στο τέλος του, γίνεται για άλλη μια φορά σαφές ότι οι μόνες «κόκκινες γραμμές» που μπορούν να τραβηχτούν στη διαδικασία της πλήρους εξαθλίωσής μας, είναι αυτές που θα τραβήξουμε οι ίδιοι,  είναι αυτές που θα τραβήξει το κίνημα. Οι απαιτήσεις ακόμα και για εκκένωση κατοικημένων νησιών, η προαναγγελία δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών με ειδικό εργασιακό καθεστώς μεσαιωνικής γαλέρας, το fast-truck χάρισμα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων, η νέα φοροεπίθεση σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες με την κατάργηση του αφορολόγητου και το χάρισμα χρεών, φόρων και χαρατσιών σε τραπεζίτες, εφοπλιστές και  μεγαλοκαναλάρχες-εργολάβους είναι μόνο κάποια ενδεικτικά στοιχεία μιας ταξικής πολιτικής η οποία δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ανάμεσα σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ανάμεσα σε εργαζομένους και ανέργους, παρά μόνο ανάμεσα στο λαό που πληρώνει στο σύνολο του το μάρμαρο της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και της «ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας» και στο μεγάλο κεφάλαιο που, αφού ασφάλισε τα τεράστια κέρδη των προηγούμενων χρόνων στις τράπεζες της Ελβετίας προετοιμάζεται για ένα νέο γύρο συσσώρευσης κερδών.
Την ίδια στιγμή η δημόσια εκπαίδευση οδηγείται σε τέλμα. Οι μηδενικοί διορισμοί, το «ψαλίδι» στις προσλήψεις αναπληρωτών και οι μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών υπό το φόβο των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό και της εφεδρείας έχουν οδηγήσει σε τεράστια κενά στα σχολεία, περισσότερο από ένα μήνα μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα οποία σχεδιάζεται να αντιμετωπιστούν με νέες συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων αλλά και αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Στην ίδια λογική της πλήρους απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης εντάσσεται και η αντιμετώπιση του τεράστιου ζητήματος των λειτουργικών δαπανών των σχολείων μέσω της αναζήτησης ιδιωτών χορηγών και της οικονομικής συνεισφοράς των γονέων. Παράλληλα, ο ερχομός της αξιολόγησης έρχεται να στρώσει το έδαφος για μαζικές απολύσεις, οι οποίες θα έρθουν να υπηρετήσουν το στόχο της μείωσης του δημοσίου κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015.
Να μην ξεγελαστούμε για άλλη μια φορά ότι τα συγκεκριμένα μέτρα θα είναι τα τελευταία, αφού ξέρουμε  καλά ότι η ανοχή αποθρασύνει όλο και περισσότερο τους δήμιούς μας. Να κλείσουμε τα αυτιά στην μιντιακή τρομοκρατία της επερχόμενης καταστροφής σε περίπτωση μη αποδοχής των μέτρων, αφού πλέον είναι πασιφανές ότι το κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτών των πολιτικών στις οποίες μας καλούν να συναινέσουμε. Να υψώσουμε τοίχος απέναντι στο φασισμό και σε αυτούς που, αν και απόντες και ενάντιοι σε κάθε μάχη που έδωσε ο λαός μας τα τελευταία χρόνια, έχουν το θράσος να αυτοπροβάλλονται ως «αντιμνημονιακοί» και «αντισυστημικοί», οι οποίοι νοιάζονται για τον ελληνικό λαό. Σε αυτούς που την ώρα που βάζουν πλάτη προκειμένου να χαριστεί η Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς, ψηφίζουν το χάρισμα των χρεών στους μεγαλοιδιοκτήτες των ΠΑΕ και τάσσονται ανοιχτά ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων όπως στην περίπτωση της απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία, εκμεταλλεύονται την οργή, την απόγνωση και την αγανάκτηση προκειμένου να σπείρουν το μίσος και τη διχόνοια στην κοινωνία και να στοχοποιήσουν το φτωχό, τον πρόσφυγα, το μετανάστη, προκειμένου να φύγουν τα φώτα από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την εξαθλίωση του λαού.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ-ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
                                      
                                                 Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                                                
Η  Γ. Γραμματέας

Μαστροκώστας Κώστας                                              Πανοπούλου Φωτεινη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου