Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ Ε' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΕ΄ ΕΛΜΕ -Θ

Να σταματήσει άμεσα η νέα δίωξη
του Προέδρου και της γραμματέα της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας
                                                                                                                              16/10/12         

              Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ συνυπογράφει την Ανακοίνωση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας για την προκλητική και τελείως αντισυναδελφική στάση του Δντή ΔΔΕ Ευρυτανίας Κασκαμπά.

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης, οξύνονται και η οικονομική αιμορραγία αυξάνει λόγω της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και των υποτακτικών τους που την εφαρμόζουν, αρκετοί συνάδελφοι για να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους, ζήτησαν και πήραν απόσπαση σε μέρη πιο κοντινά στην κατοικία τους και τις οικογένειές τους. Όμως οι κυβερνήσεις της τρόικας είχαν προβλέψει και γι αυτό. Με το άρθρο 31 του νόμου 3848 δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των αποσπασμένων συναδέλφων, αν δεν τοποθετηθεί ο αναπληρωτής τους.
         Στο γαϊτανάκι των ανεκπλήρωτων αποσπάσεων κάποιοι Δντές ΔΔΕ εφάρμοσαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ένας απ’ αυτούς και ο Δντής ΔΔΕ Ευρυτανίας Κασκαμπάς. Όταν η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, καθώς και η ΟΛΜΕ, κατήγγειλαν αυτή την τακτική του, αντί να απαντήσει, κάλεσε σε απολογία τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαστροκώστα Κώστα και τη γενική γραμματέα Πανοπούλου Φωτεινή!!! Ενοχλήθηκε ο Δντής Κασκαμπάς γιατί τόλμησε το Σωματείο να καταγγείλει την επιλεκτική και προκλητική συμπεριφορά του. Το συγκεκριμένο Δντή έχει καταγγείλει η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και άλλες φορές για δημιουργία πολλών προβλημάτων και αδιαφανούς διοίκησης. Παλιότερα, είχε καλέσει σε απολογία ολόκληρο το ΔΣ!!! Μάλλον έχει αναγάγει σε αγαπημένο του σπορ τις συνδικαλιστικές διώξεις. Και συνεχίζει να προκαλεί με την παράνομη και πραξικοπηματικού χαρακτήρα προσπάθεια  αποκλεισμού των διωκόμενων εκπαιδευτικών Κώστα Μαστροκώστα και Φωτεινής Πανοπούλου από τα ψηφοδέλτια των εκλογών του ΠΥΣΔΕ.
Θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι στη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου  το οποίο εγκαλεί ο  προϊστάμενος. Η κλήση σε απολογία είναι συνδικαλιστική δίωξη επομένως  είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και βεβαίως  νομικά άκυρη. Θεωρούμε ότι η πρακτική του Δ/ντή, είναι μια επικίνδυνη λογική που προσβάλλει το σύνολο των εκπαιδευτικών και καταργεί το ρόλο, ακόμα και την ύπαρξη, του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.
Ζητάμε από τους φυσικούς προϊσταμένους του Δντή Κασκαμπά, να επιληφθούν του ζητήματος, να σταματήσει άμεσα η νέα συνδικαλιστική δίωξη και να ελέγξουν τις αντισυνδικαλιστικές τακτικές του υφιστάμενού τους. Το τελευταίο που χρειάζεται ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης και ο χειμαζόμενος εκπαιδευτικός είναι  αυτού του είδους οι λογικές που θυμίζουν πρακτικές «πέτρινων» χρόνων.
Υ.Γ. Αν ο Δντής ΔΔΕ Ευρυτανίας θέλει να διευρύνει το πλήθος των σωματείων και των συνδικαλιστών που μπορεί να βάλει στο στόχαστρο, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, να μας καλέσει κι εμάς σε … απολογία.

                                                               Για το Δ.Σ.
                            Ο Πρόεδρος                                                    Η Γ. Γραμματέας
                                     
                       Ζαγανίδης Χρήστος                                          Χατζηβαρίτη Φρίντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου