Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ




Καρπενήσι 15 Οκτωβρίου 2012

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


            Οι αυθαιρεσίες στη Δ/νση Δ/μιας Εκπαίδευσης  Ευρυτανίας από τον Δντή Κασκαμπά ξεπερνούν ακόμα και την πιο αχαλίνωτη φαντασία. Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ του αυταρχισμού αποτέλεσε , η πραξικοπηματικού χαρακτήρα προσπάθεια  αποκλεισμού των διωκόμενων εκπαιδευτικών Κώστα Μαστροκώστα και Φωτεινής Πανοπούλου από τα ψηφοδέλτια των εκλογών του ΠΥΣΔΕ.
            Η επίκληση της αστείας πρόφασης ότι οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι ως Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα της ΕΛΜΕ, στερείται οποιουδήποτε νομικού ερείσματος μιας και κάτι τέτοιο δεν  προβλέπεται από το Π. Δ.  1/2003, το οποίο ορίζει ρητά τα κριτήρια εκλογιμότητας. Ακόμα και ο πλέον καλόπιστος μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για μία παράνομη και εκδικητική μεθόδευση, η οποία ακόμα και αν αναιρέθηκε λίγο αργότερα υπό το βάρος των αντιδράσεων και μετά από παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και της ΟΛΜΕ, είναι ενδεικτική για την αντίληψη περί δημοκρατίας του κυρίου Κασκαμπά.
            Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε το αίτημα για άμεση απαλλαγή του συγκεκριμένου κυρίου από τα καθήκοντα του, μιας και καθημερινά αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει για την εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρυτανίας και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
            Θεωρούμε οτι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί άλλο να σιωπά στο αυταπόδεικτο πλέον αίτημα, σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την απομάκρυσή του.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η  Γ. Γραμματέας 
Μαστροκώστας Κώστας                                                                        Πανοπούλου Φωτεινη           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου