Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ "ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ"



Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Γαλάτεια Καζαντζάκη»


Ηράκλειο Κρήτης
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012


Το σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Γαλάτεια Καζαντζάκη» του Ηρακλείου Κρήτης εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών συνδικαλιστών της Ε.Λ.Μ.Ε. Ευρυτανίας από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, Ανδρέα Κασκαμπά, του οποίου οι πρακτικές μπορούν να εκληφθούν ως κατάχρηση εξουσίας.
Ο εν λόγω διευθυντής στα δύο χρόνια υπηρεσίας του στην περιοχή φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στους συναδέλφους με την επιλεκτική πολιτική που ασκεί σε ζητήματα αποσπάσεων, όπως επίσης με την τρομοκρατική στάση του προς τα συνδικαλιστικά πρωτοβάθμια όργανα φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να καλέσει ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε απολογία. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις αποσπάσεις, φαίνεται να διάκειται ευνοϊκά και να φέρεται ελαστικά σε εκπαιδευτικούς που τυγχάνουν της εύνοιάς του, ενώ για οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο, απαιτεί να εφαρμόζεται μέχρι κεραίας το άρθρο 31 του νόμου 3848.
Καταγγέλλουμε την τελευταία απαράδεκτη και αντιδημοκρατική του κίνηση να καλέσει σε απολογία τον πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε. Ευρυτανίας, Κώστα Μαστροκώστα και τη γενική γραμματέα, Φωτεινή Πανοπούλου εξαιτίας της κριτικής που του ασκήθηκε μέσω καταγγελίας του σωματείου σχετικά με την επιλεκτική εφαρμογή του άρθρου 31.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της δίωξης των συναδέλφων. Η πολύπαθη ελληνική εκπαίδευση έχει ήδη σφυροκοπηθεί ανελέητα από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., ώστε το τελευταίο που χρειάζεται είναι τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία πλήττουν την ελευθερία του λόγου και προσβάλλουν τη δημοκρατία.



Η πρόεδρος                                                                                                                 Η αντιπρόεδρος

Ευαγγελία Σαϊτάκη                                                                                                                                            Σωτηρία Κρητικοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου