Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Δ.Ε.



Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας συζήτησε το ζήτημα των διώξεων των μελών του Προεδρείου της ΕΛΜΕ με τη μορφή της κλήσης σε απολογία για τη συνδικαλιστική τους δράση και τις θεωρεί αυθαίρετες, ανυπόστατες, αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες, τις καταγγέλλει απερίφραστα και απαιτεί να αναιρεθούν. Θεωρεί ότι μέσα από αυτές διώκεται στην ουσία η ελευθερία έκφρασης και άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

 Συγκεκριμένα δε, για τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Κ. Μαστροκώστα, επειδή έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Λαμίας, με την οποία πρόβαλλε και στήριζε την απόφαση του Δ.Σ. να ζητήσει την απομάκρυνση του δ/ντή Δ.Ε. Ευρυτανίας, για μια σειρά ενέργειες που συνιστούσαν διακριτική και αδιαφανή συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους, θεωρεί ότι:
  1. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει τη φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης και της άσκησης κριτικής στις πράξεις της διοίκησης, καθώς και την παρακώληση της συνδικαλιστικής δράσης.
  2. Είναι η συνέχεια ενός αυταρχικού και αντιδημοκρατικού τρόπου άσκησης διοίκησης από τον συγκεκριμμένο προιστάμενο που θεωρεί ότι μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στηριζόμενος στο φόβο και τις απειλές.
  3. Η δίωξη αυτή είναι απαράδεκτη, στρέφεται εναντίον όλων μας και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Όσο για τη διενέργεια ΕΔΕ στη συν/φισσα Μπακογεώργου Νίκη, Δντρια του ΓΕΛ Καρπενησίου, με το εντελώς σαθρό επιχείρημα ότι επέτρεψε την είσοδο του τηλεοπτικού καναλιού εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου χωρίς την άδεια του Δντή ΔΕ, θεωρούμε ότι είναι ενέργεια που ξεπερνάει κάθε όριο στην πρακτική της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι απαράδεκτη, ανυπόστατη και αντιδημοκρατική και ζητούμε να σταματήσει άμεσα.
            Θεωρούμε ότι η φυσική ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να παρέμβουν άμεσα στο νομό και να αποκαταστήσουν την ομαλότητα απομακρύνοντας από τα καθήκοντά του τον Δντή Κασκαμπά που με τις ενέργειές  του δυναμιτίζει το κλίμα και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας. Κοντά στά τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ο αυταρχισμός και η ανικανότητα.
                                                                          Καρπενήσι 26 Νοέμβρη 2012
                                                                    Η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών
                                                    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου