Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ



Ως ΕΛΜΕ Ευρυτανίας έχουμε στο πρόσφατο παρελθόν υπερασπιστεί το δικαίωμα κάθε συναδέλφου στην απόσπαση, δίνοντας αγώνα προκειμένου να τερματιστεί η ομηρία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εξαιτίας της μεροληπτικής συμπεριφοράς του Διευθυντή Δ.Ε. Ευρυτανίας.  Το ίδιο είμαστε διατεθιμένοι να πράξουμε και στο μέλλον ανεξαρτήτως κόστους, καθώς θεωρούμε ότι σε μία περίοδο μηδενισμού των μεταθέσεων (εξ αιτίας της πολιτικής  του υπουργείου σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων, των συμπτύξεων τμημάτων, κτλ.) αποτελεί ένα πολύτιμο μέσο για εκπαιδευτικούς που έχουν εγκλωβιστεί για χρόνια στην περιοχή που διορίστηκαν ή μετατέθηκαν προκειμένου να βελτιώσουν, έστω και προσωρινά, τη θέση τους. Παρόλα αυτά δε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην επιλογή  ορισμένων συναδέλφων οι οποίοι βρίσκουν τρόπους να αποσπώνται με ρουσφετολογικά κριτήρια σε κάποιο αστικό κέντρο και μάλιστα με την ευνοϊκότερη μοριοδότηση. Χρησιμοποιώντας τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας η οποία φέρει και την κύρια ευθύνη για τα φαινόμενα αυτά.
 Η συγκεκριμένη πρακτική πρέπει να εκλείψει άμεσα επειδή

  • Πρώτον δημιουργεί δικαιολογημένα πικρία και αγανάκτηση στους συναδέλφους που υπηρετούν την οργανική τους θέση στο δυσπρόσιτο σχολείο σε δύσκολες συνθήκες, θέτοντας εκ των πραγμάτων ζήτημα άνισης μεταχείρισης.

  • Δεύτερον, νομιμοποιεί την πρακτική της κατά το δοκούν μετακίνησης των εκπαιδευτικών οπουδήποτε προστάξουν οι ανάγκες τις υπηρεσίας, σε μία περίοδο μάλιστα που καταργείται το αμετάθετο και προωθείται  η πλήρης κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

  • Τρίτον, θίγει ηθικά όσους συναδέλφους έχουν αποσπαστεί πραγματικά χωρίς τη θέλησή τους εξαιτίας υπεραριθμιών που έχουν προκύψει από την ανορθολογική κατανομή των εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής, αλλά και συναδέλφους που έχουν αποσπαστεί με διαφανείς διαδικασίες.

Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να καθιερωθεί μία σαφής και πλήρως διαφανής διαδικασία, ιδιαίτερα για τις αποσπάσεις εντός νομού, προτείνουμε

1.      στην περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε λειτουργικό κενό να ενημερώνονται ενυπόγραφα όλοι οι συνάδελφοι προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον υποβάλλοντας αίτηση εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
2.      Οι αιτήσεις να κρίνονται με βάση μοριοδότηση η οποία θα είναι πλήρως καθορισμένη και γνωστή σε όσους θα κληθούν να υποβάλλουν αίτηση.
3.      Οι συνάδελφοι που θα αποσπαστούν με αίτησή τους να λάβουν τα μόρια του σχολείου απόσπασης.
4.      Μόνο στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανένα συνάδελφο για την κάλυψη της θέσης και το ΠΥΣΔΕ κρίνει ότι πρέπει να μετακινήσει κάποιον συνάδελφο χωρίς τη θέλησή του, τότε και μόνο τότε να μπορεί ο συνάδελφος να μοριοδοτηθεί με βάση το σχολείο της οργανικής θέσης.
5.      Οι αιρετοί του κλάδου να δεσμευτούν ότι θα καταψηφίσουν στα πλαίσια του ΠΥΣΔΕ την πραγματοποίηση οποιασδήποτε απόσπασης για την οποία δε θα ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία.
6.      όσοι συνάδελφοι έχουν αποσπαστεί φέτος χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προκήρυξη θέσης να λάβουν τα μόρια της περιοχής απόσπασης.

  
                                                                   Καρπενήσι 26 Νοέμβρη 2012

                                                                    Η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών
                                                    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου